Waar komt toch die familie van mij vandaan?
#1
Bekend ben ik met de geboorte van mijn betover-overgrootvader in België.
Deze Theodorus Dupuis is in Antwerpen geboren als onwettig kind op 5 sept.1803. Zijn moeder was Marie Dupuis, zijn vader is onbekend. De ouders van Marie worden in de geboorteakte van Theodorus vermeld als Francois Dupuis en Marie van de Wauwer. Theodorus huwt in 1828 met Isabella Maria Pans in Berchem (Antwerpen). Het jonge paar met (eerste)dochter verhuist daarna naar Nederland,Heeze in Nrd.Brabant. Dit alles is vastgelegd in aktes die mij bekend zijn. De geboorteplaatsen etc van Marie en vader Francois en moeder Marie van de Wauwer zijn echter tot nu toe niet te vinden.
Eigenaardig is daarnaast dat in de overlijdensakte van Theodorus, Heeze 24 jan.1864, als zijn ouders worden genoemd: Justinus Dupuis en Anna Elisabeth van der Putten.
Ik zou zeer geholpen zijn als iemand van u meer feitelijks over de moeder en grootouders van Theodorus kan opdiepen. Die informatie geeft dan mogelijk ook antwoorden op die vermelde z.g.n. ouders van Theodorus uit de Heezerse overlijdensakte.
Antwoord
#2
Dag,

Heb je de huwelijksbijlagen alleens nagezien van de gemeente waar ze zijn gehuwd..

Johnny
Antwoord
#3
Geen antwoord op je vraag, maar misschien wel familie van je: Jean-Baptiste Dupuis was een Antwerpenaar die 27 jaar als slaaf in Algiers doorbracht en die rond 1818 in Antwerpen terugkeerde, waar hij zijn levensverhaal liet drukken. Het is helemaal digitaal te lezen via Flandrica: http://www.flandrica.be/items/show/651/.
Antwoord