Joannes Baptist Pauwels
#1
Ik ben erg nieuw in het stamboekwereldje, dus mijn zoekskills zijn nog ondermaats. Van mijn grootvader weet ik weinig, enkel dat hij geboren is op 10 november 1908 en gestorven 8 juli 1973 in de regio van Koersel-Beringen.
Hij was ingenieur in de mijnen, maar daarvoor, wist mijn grootmoeder zaliger te vertellen, was hij broeder-leerkracht in één of ander instituut. Hij is uitgetreden voor mijn grootmoeder.
Waar vind ik zulke informatie terug?

Verder wil ik ook op zoek gaan naar zijn ouders en zoverder, maar die zoektocht is wellicht gemakkelijker?
Antwoord
#2
Ik raad aan dat je Johan Roelstraete's boek "Je Stamboom, je familiegeschiedenis" (Leuven, Davidsfonds, 2006) alvast even raadpleegt. Het is wellicht in je bibliotheek te vinden. Veel success met je zoektocht.
Antwoord
#3
(25/03/2019, 13:57)Kristine.Smets schreef: Ik raad aan dat je Johan Roelstraete's boek "Je Stamboom, je familiegeschiedenis" (Leuven, Davidsfonds, 2006) alvast even raadpleegt. Het is wellicht in je bibliotheek te vinden. Veel success met je zoektocht.


Hartelijk dank voor deze informatie! Ik ga er zeker mee aan de slag.
Heeft u nog tips hoe ik verder kan zoeken op zijn verleden als "priester-broeder"?
Antwoord
#4
Voor wat het "priester-broeder" statuut betreft denk ik dat je best gaat aankloppen bij het Diocesaan Archief in Mechelen. Zelf heb ik daar echter geen ervaring mee.

Voor de rest klim je het gemakkelijkst op via de huwelijksaktes. Goed nieuws, eind deze maand verandert de wetgeving en worden de huwelijksakten reeds na 75 jaar vrijgegeven. Dat zou moeten helpen.

Mag ik je verder ook nog aanraden om een cursus genealogie te volgen? Familiekunde Brussel organiseert eind september een spoedcursus waar je in 3 uur tijd wegwijs wordt gemaakt in de kunst van het genealogisch onderzoek.

Verder nog veel plezier toegewenst met je familiepuzzel.
Antwoord