Het geheim van de oude viswinkel
#1
In de Kasteelstraat in De Panne, achter het huisnummer 54 schuilt een oude viswinkel. Dit is vroeger een echte viswinkel geweest waar niet alleen vis werd verkocht maar ook vis werd gerookt en ijs werd gemaakt. Enkele jaren geleden werd hij omgetoverd tot museum. Deze authentieke viswinkel is ook vanop straat te bezichtigen.

Maar er is meer te zien. In de ruimte naast de winkel, in de garage, op de binnenkoer en in de achterliggende werkplaats loopt een permanente tentoonstelling over het vroegere vissersdorp De Panne. Je kan er honderden foto's, een tiental scheepsmodellen, een rookschouw en allerlei originele voorwerpen ontdekken die in de visserij en de visrokerij werden gebruikt.

En dan is er ook nog de "pannepot". Een replica van een vissersboot die eind jaren 1800 in De Panne en Koksijde werd gebruikt en die op de binnenplaats wordt nagebouwd. Eigenlijk een museumschip, maar dan toch eentje waarmee we hopen binnenkort te kunnen gaan varen.

Breng een bezoekje aan het mini-museum 'Het Retrohuis' in de Kasteelstraat 54 en kom het echte verhaal van De Panne ontdekken.

Wij zijn open tussen half maart en eind oktober:

> Iedere vrijdagnamiddag van 14:00 tot 18:00
> Iedere derde dinsdagnamiddag van 14:00 tot 18:00
> Groepen kunnen op afspraak ook op andere dagen langskomen

Toegang is gratis.

De werkgroep is telefonisch te bereiken op het nummer 058 41 29 46 van Eric Deflo. E-mailen kan ook naar panneboot.p1@scarlet.be
Antwoord
#2
Ter gelegenheid van de "artiestendag" zal de viswinkel ook open zijn op
zondag 4 augustus 2019, doorlopend van 10:00 tot 18:00 uur.
Antwoord