Glas-in-lood-ramen van "Gussenhoven & Van Wijck"
#1
Mijn neef en ik zijn, in het kader van een familieproject, al geruime tijd bezig om een inventarisatie te maken van de glas-in-lood-ramen van het vroeger befaamde voormalige atelier van decoratieve kunst "Gussenhoven & Van Wijck". Dit atelier was gevestigd in Antwerpen in de periode tussen ca. 1900 - 1955. Hun werken bevinden zich vooral in allerlei woningen in en rond Antwerpen; ook in publieke gebouwen en instellingen, w.o. katholieke kerken. Op hun glasramen staat vaak ook hun monogram "G&vW", of soms voluit: "Gussenhoven & Van Wijck", gegraveerd.

Heeft u - of kent u - zulke glas-in-lood-ramen?

Dan heel graag uw reactie naar mijn e-mailadres: eykmoesgen@hetnet.nl.

Met vriendelijke dank alvast.

Huibert.
Antwoord
#2
(21/03/2014, 21:28)eykmoesgen schreef: Mijn neef en ik zijn, in het kader van een familieproject, al geruime tijd bezig om een inventarisatie te maken van de glas-in-lood-ramen van het vroeger befaamde voormalige atelier van decoratieve kunst "Gussenhoven & Van Wijck". Dit atelier was gevestigd in Antwerpen in de periode tussen ca. 1900 - 1955. Hun werken bevinden zich vooral in allerlei woningen in en rond Antwerpen; ook in publieke gebouwen en instellingen, w.o. katholieke kerken. Op hun glasramen staat vaak ook hun monogram "G&vW", of soms voluit: "Gussenhoven & Van Wijck", gegraveerd.

Heeft u - of kent u - zulke glas-in-lood-ramen?

Dan heel graag uw reactie naar mijn e-mailadres: eykmoesgen@hetnet.nl.

Met vriendelijke dank alvast.

Huibert.
Hebben jullie dit werk al geraadpleegd? De glasschilderkunst in België in de negentiende en twintigste eeuw: repertorium en documenten. Ivo Bakelants uitgegeven in 1983 en 1986. verschillende delen.
Antwoord