Naam van moeder
#1
Doop van Beheyt Ma(g)dalena op 01 april 1651 te Marke. Kan iemand de familienaam van de moeder lezen?

Mijn interpretatie:
Eerste dag van april 1651 werd gedoopt Madalena Beheyt, dochter van Jacobus en Madalena .... en doopheffers waren Guilielmus Beheyt en Madalena Decruyenare.

Link - rechterpagina, ongeveer midden.

   
Antwoord
#2
Niet evident.  De pastoor had er duidelijk ook last mee.
Als je nu eens de index van de huwelijksakten van 20-25 jaar eerder zou overlopen, zit er daar geen naam tussen die er op lijkt?
Antwoord
#3
Heb ik gedaan, tenminste in dezelfde gemeente, maar daar is niets te vinden. Het staat niet uitdrukkelijk vermeld maar ik denk dat de huwelijksregisters daar pas beginnen van 1643 en er zitten dan nog hiaten in. Een belangrijk deel van de registers van Marke zijn verdwenen of vernietigd in de tijd van Napoleon. Probleem is dat er in die periode een vader en een zoon Jacobus geweest zijn. Van beide (van de vader uit de poortersboeken en van de zoon uit het huwelijksregister) ken ik de echtgenote waarmee ze een tiental jaar later (rond 1660) gehuwd waren maar dit is duidelijk geen van beide dames. Als het een eerdere echtgenote van de vader zou zijn, zou ze de moeder van de zoon kunnen zijn. Ik zou op haar naam willen zoeken in de hoop dat ze elders gehuwd zijn en ik alsnog het huwelijk kan vinden.

In elk geval dank om mee te denken.
Antwoord