Voorouders Peck
#1
Question 
Hallo,

Ik ben al enige tijd aan het proberen mijn stamboom te reconstrueren. Voorlopig hou ik mij enkel bezig met de lijn langs mijn vaders kant, zijnde de familie Peck.

Ik heb via digitale opzoekingen in de rijksarchieven en parochieregisters al met redelijke zekerheid mijn lijn kunnen terugtraceren naar een zekere Joannes Peck, gehuwd met Joanna Maria De Smet te Petegem-aan-de-Leie in 1756 en overleden te Dentergem in 1791. Ik vind niet waar en wanneer Joannes Peck geboren is, maar Joanna Maria De Smet zou geboren zijn in 1730 in Petegem-aan-de-Leie en gestorven zijn in Dentergem in 1813.

De gegevens van de burgerlijke stand gaan maar terug tot ongeveer 1797 en ik vind geen verdere vermeldingen van een Joannes Peck in Vlaanderen vóór 1756 in de parochieregisters of volkstellingen. Ik kan dus niet achterhalen waar en wanneer hij geboren is en wie zijn ouders zijn. Ik weet dat hij minstens één zoon had genaamd Ludovicus Franciscus (alias Louis François) Peck in 1775. Joannes wordt in de geboorte-akte van Ludovicus beschreven als "Joannes Peck gandensis", wat Latijn is voor "Joannes Peck van Gent" (Maria Joanna wordt beschreven als "ex petegem"). Hij zou dus afkomstig zijn uit Gent, maar ik vind daar niks over hem.

Als iemand meer informatie heeft over Joannes of tips zou kunnen delen om mijn onderzoek verder te zetten, zou ik zeer dankbaar zijn Smile

Ik ben omwille van de coronatoestand nog niet fysiek naar een archief durven gaan (ook al zijn sommige open op afspraak), maar ik zou dit zeker willen doen eens de situatie terug veilig is en als alle digitale bronnen uitgeput zijn.
Antwoord
#2
Ze hebben wel 8 kinderen geboren in Deinze. Er staat ook steeds "gandensis". Bij hun huwelijken helaas geen huwelijksbijlagen online. Heb Gent parochies dopen bekeken, inderdaad geen Peck (of Peyck, Pecq). Gandensis kan ook "het Gentse" betekenen, dus dorpen in de rand van Gent bekijken?
Antwoord
#3
(24/01/2021, 10:12)Dahlqvist schreef: Ze hebben wel 8 kinderen geboren in Deinze. Er staat ook steeds "gandensis". Bij hun huwelijken helaas geen huwelijksbijlagen online. Heb Gent parochies dopen bekeken, inderdaad geen Peck (of Peyck, Pecq). Gandensis kan ook "het Gentse" betekenen, dus dorpen in de rand van Gent bekijken?

Bedankt voor al de moeite! Smile

Ik zal eens naar dorpen in de buurt van Gent kijken en zien of ik daar verdere aanwijzingen vind.
Antwoord